a.comment-link:before{content:"76";}

2.3.11

Stir Fry - Green Finger Aubergine

Good day from Mcburn's Kampong Kitchen to all of you and get new recipe for you to try it at home. "Enjoy cooking and live life"

Ingredients / Bahan2
  • 300gm of Finger Aurbegine  
  • 150gm of fresh grind dried chilli paste
  • 50gm Anchovy 
  • 5 pcs of Chilli Kampong 
  • 2 shallot
  • Salt to taste 
  • 2 Tbsp of cooking oil
  • 1 pc of Asam Keping gelugor

  • 300gm Terung telunjuk atau Terung Melayu
  • 150gm Pes Chilli kering Segar giling.
  • 50gm Ikan Bilis
  • 5 biji chilli api kampong
  •  2 Ulas bawang merah kecil
  •  Garam secukup rasa
  • 3 Sudu besar minyak masak.
  •  1 Keping asam gelugor



Preparation of Ingredients / Penyediaan Bahan2
  • Cut all the long green aurbegine into halve and keep it soak in the water
  • Semua Terung terlunjuk dibelah dua dan kemudian di rendam didalam air buat seketika.
  • Grind or pound  Anchovy,salt,chilli kampong and the shalots to a semi-fine mixed.
  • Tumbuk atau mesin lumat semua bahan sehingga menjadi pes.

How to cook? / Cara2 memasak.
  • In a pre heated frying pan, add in the cooking oil and upon ready, put in all the pounded ingredients and stir fry for 2-3 minutes
  • Pan yang sedia dipanas masukan minyak masak, bila cukup panas masukan semua bahan2 yang di tumbuk  dan kacau rata 2-3 minit.
  • Add in the pan the Fresh dried chilli paste and mix it well into the other ingredients  for about 3-4 minutes
  • Masukan pes chili kering segar kedalam pan dan gaul rata dengan bahan yang sedia ada didalam pan selama 3-4minit.
  • Add in the long green aurbegine and stir mix for about 3-4 minutes, after the long green aurbegine is soft add in the asam keping gelugor.
  • Masukan Terung panjang  hijau gaul rata selama 3-4 minits lagi sehingga terung lembut masukan asam keping gelugor.
  • Now you can serve with rice or bread.
  • Bolehlah dihidangkan dengan nasi atau roti putih.


1 comment:

  1. Assalamualaikum..

    tq visit my blog komen kat entry laksa sarawak.. semua menu u nmpk sedap dan menyelerakan..

    ReplyDelete